Berita - Mole People Mirip Yakjuj & Makjuj

Gambar Hiasan

WASHINGTON: Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi - dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.

Seorang pekerja NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and informasi mengenai kaum 'orang gua' ini. "Cerita ini harus diberitahu," kata sumber itu. "Ia terlalu besar untuk disorok". Sumber itu telah mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. "Nampaknya mereka seperti kaum yang peramah", beliau berkata, "Tetapi mereka amat primitif. Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah memandangkan mereka tidak tahu bahasa English". "Mole People, sebagaimana yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface world)", kata sumber itu. "Dengan demikian, President Bush mengendalikan situasi ini dengan penuh berhati-hati. "Tersilap langkah boleh mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas. Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. "Tetapi ada pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka Bumi".

Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia - dan juga sedikit perbezaan. "Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka jauh lebih tinggi dari manusia biasa - setinggi 8 ke 10 kaki tinggi. Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole"

"Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan juga keadaan yang teruk di bawah Bumi". "Didapati bahawa terdapat perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika dahulu - mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek Navajo Lama.

Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. "Apabila salah seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu sebagai satu ancaman dan terus menyerang beliau".

"Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup dari insiden itu". Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi - pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati buah-buahan segar.

"Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan bersukaria", mengikut kata sumber."Amat jelas mereka tidak boleh menanam buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah muka Bumi". NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. "Kami mahu tahu segala-galanya mengenai mereka - apa yang mereka makan,bagaimana mereka tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum manusia".

"Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden hari ini secara genetiknya ?"

Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole.

"Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang Hilang. Pakar juga berkata penemuan ini telah menimbulkan beberapa

Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupon peramah dan sanggup bekerjasaman? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita? Bagaimanakah dengan NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa - telah menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat dari wartawan, jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan oleh White House untuk disebarkan. Tetapi beliau telah memberi amaran "mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat".

Menurut sumber itu, NASA menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole - satu inisiatif dimana wartawan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan "teknologi bawah tanah". Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State's Mount Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.DARI SURAH AL-KAHFI:


Allah menceritakan kisah lelaki itu seperti firmanNya dalam surah itu: "Mereka akan bertanya kepadaMu (Muhammad) mengenai Zulkarnain. Katakanlah: "Aku akan bacakan kepadamu cerita mengenainya". Sesungguhnya Kami memberi kekuasaan kepadanya di (muka) bumi dan kami memberikan kepadanya jalan (untuk mencapai) segala sesuatu, maka dia pun menempuh suatu jalan.


"Hingga apabila dia sampai ke tempat terbenam matahari, dia melihat matahari terbenam di dalam laut berlumpur hitam dan dia mendapati di situ segolongan umat. Kami berkata: "Hai Zulkarnain, kamu boleh menyeksa atau boleh membuat kebaikan terhadap mereka". Berkata Zulkarnain: "Adapun orang yang aniaya maka kami kelak akan mengazabnya dengan azab yang tidak ada taranya." (ayat 83 hingga 87)


Kemudian dia menempuh suatu jalan (yang lain lagi). Hingga apabila dia sampai antara dua gunung, dia mendapati di hadapan kedua bukit itu suatu kaum yang hampir tidak mengerti pembicaraan. Mereka berkata: "Hai Zulkarnain, sesungguhnya Yakjuj dan Makjuj itu orang yang membuat kerosakan di muka bumi, maka dapatkah kami memberikan sesuatu pembayaran kepadamu, supaya kamu membuat dinding antara mereka?"


Zulkarnain berkata: "Apa yang dikuasakan Tuhanku kepadaku terhadapnya adalah lebih baik, maka tolonglah aku dengan kekuatan (manusia dan alat-alat), agar aku membuatkan dinding antara kamu dan mereka, berilah aku potongan-potongan besi."


Hingga apabila besi itu sama rata dengan kedua (puncak) gunung itu, berkatalah Zulkarnain: "Tiuplah (api itu)." Hingga apabila besi itu sudah menjadi (merah seperti) api, dia pun berkata: "Berilah aku tembaga (yang mendidih) agar ku tuangkan ke atas besi panas itu."


"Maka, mereka tidak bisa mendakinya dan mereka tidak bisa (pula) melubanginya. Zulkarnain berkata: "Ini (dinding) adalah rahmat dari Tuhanku, maka apabila sudah datang janji Tuhanku. Dia akan menjadikannya hancur luluh: dan janji Tuhanku itu adalah benar." (ayat 92 hingga 98).


Tembok binaan Zulkarnain itu hanya akan runtuh apabila dunia terlalu hampir dengan kiamat...Apakah Mole People ini yang dikatakan sebagai YAKJUJ & MAKJUJ yang diceritakan di dalam AlQuran?

Kalau la ia nya betuL, maka bersiap sedia la Umat Islam berhadapan dengan makhluk ini dan berhadapan dengan AL-MASIH DAJJAL LAKNATULLAH!!!
Bersiap sedialah kita dengan berpegang teguh kepada AlQuran dan Sunnah...
Dunia dah hampir kepada penghujungnya...

Wallahualam......

5 comments:

Nashrul said...

palsu palsu palsu dan palsu! saya baru buat artikel pasal ni. sila baca n bagitau ape yang anda rasa :) http://altnash.blogspot.com/2011/06/mole-people-bukan-yakjuj-dan-makjuj.html

Syed Muhd Iman said...

Selamat berkenalan. Anda nampak kan? saya tidak kata berita dari blog saya semuanya betul. Ini yang dikatakan konspirasi. So, Konspirasi bermakna tak semua perkara betul dan x semua perkara salah. Jadi kita ambil perkara yang betul dan menolak perkara yang salah. Tentang berita mole people yang saya paste tu. Itu hanyalah sekadar berita sahaja. Saya tahu yajuj dan majuj dikurung dengan besi yang kuat dan mustahil untuk sesiapa sahaja untuk menembusinya kecuali dengan izin Allah s.w.t. Yang saya copy dan paste hanyalah berita sahaja. Betul atau tidak Wallahualam. Saya pun tidak nampak gambar mole people ni. Tapi mana kita tahu jikalau berita ni betul. Mungkin America sengaja menyimpan gambar Mole People atau pun mereka hanya reka cerita palsu. Dan jikalau anda mahu katakan mole people ni palsu. Adakah anda percaya dengan UFO yang berkeliaran kat dunia ni wujud? Dan banyak video yang mengatakan ia UFO. Adakah ia wujud walaupun ramai yang mengatakan sudah menjadi mangsanya? Kita tidak tahu kan. Dan bagaimana pula tentang projek sulit America yang dinamakan tempat itu Area 51? Adakah anda percaya? pun tidak tahu kan? Itu semua hanyalah pendapat dan pemikiran masing2. Percaya atau tidak hanyalah daripada diri masing2. Saya tidak berniat menyokong berita tentang mole people ni dan berita2 lain yang kita tidak tahu bahawa ianya betul atau tidak. Bagi saya apa yang penting ialah jangan kita percaya sesuatu perkara itu dengan ianya dan jangan pula menolak perkara itu dengan ianya juga kerana kita tidak tahu mungkin ada yang betul di dalam sesuatu perkara itu. Jadi kesimpulannya, saya hanyalah menerangkan apa yang saya tahu dan saya research di internet. Dan saya juga hanyalah insan biasa yang boleh melakukan kesilapan. Umur saya baru 15 tahun. Mungkin anda fikir saya tidak matang untuk membincangkan perkara sebegini. Tapi saya juga berminat untuk mengambil hal2 di luar dunia dan mahu mengatahui tentang sejauh mana kebenaran itu. Jika saya tersilap kata dan tersalah bahasa yang menyebabkan perasaan anda tersinggung. Sila maafkan saya. Jika apa yang saya bagitau ini salah, silalah betulkan dan bagitau yang sebenar. Kerana saya mahu belajar dari kesilapan. Tidak ada manusia yang sempurna. Kerana setiap manusia pasti akan melakukan kesalahan. Asalamualaikum.

Nashrul said...

haah. amboi panjang reply. selamat berkenalan. saya tidak akan cakap apa2 pasal umur sebab saya pun baru 17 tahun. hehe. tapi yeah, apa yang anda cakap tu ada juga kebenarannya. Cuma source cerita ni iaitu weekly world news memang selalu keluarkan berita2 yang mengarut. Sebab itu saya tak percaya sangat berita dari website tu. Saya ada baca artikel dari weekly world news yang menyatakan Elvis masih hidup. Sbab itu tak boleh harap sangat. heheh. Bab UFO tu wallahualam. Sebab saya tak rasa dalam alam semesta yang besar ni kita sahaja yang hidup. Yang itu hanya Allah yang tahu. Asalamualaikum.

Syed Muhd Iman said...

Walaikumsalam.. Weekly World huh? hurm.. saya ada baca juga.. haha! saya rasa sesetengahnya mungkin ada berita karut. Tapi macam saya cakap, saya xkan percaya sesetengah berita dengan ianya dan tak juga percaya dengan ianya. Yang penting bagi saya, ialah kita kene banyak research utk mengatahui kebenaran. Apa2hal pun. Selamat Berkenalan. =]

Btw.. it's nice to meet you.. even just from internet.. hehe. And could I be your blog partner? Because I think you have same interest with me about world news. And maybe we could share some news with each others. And I really like want know more about conspiracy news. Maybe you know a lot than me. Sorry for my bad english. Still practising you know. And wish I could learn from you. =]

Nashrul said...

Hahah. Nice to meet you too :) Sure2.. Conspiracy theories ? Saya tahu satu website khas untuk benda2 macam ni. Your english not that bad lah. lol. Ape2 contact kat fb nnt. sng sikit

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons