Ikan Yang Paling Kelakar Di Dunia

funny_fish_01

funny_fish_02

funny_fish_03

hihi!!..nak tegelak ak tgok mate ikan nih..tapi ini yg dinamakan ciptaan tuhan..so x baik ler kite ketawe kan yek..ingat tu..(tapi bagi ak ikan nih tetap comel..hoho!)..=]

Messi Menendang Satu Bola,Menjaringkan Dua Gol

Jom tengok kehebatan Lionel Messi menjaringkan gol...
Meh tengok videi nih..TERBAIK!


Tapi ak xtau r,mungkin gol dye cume nasib je kot..hehhe =]

Misteri Planet Nibiru & Ramadhan 2012? Kenyataan atau Khayalan?


planet nibiru
Cuba lihat kalendar di bawah untuk tahun 2012… 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20July hari Jumaat,jadi 3 August 2012 bersamaan 15 Ramadan jatuh juga hari Jumaat.

Sama dengan hadis Nabi pasal huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan bulan Ramadan iaituhari Jumaat 15 Ramadan di bumi ini yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika ada beritahu pada 21-12-2012 planet NIBIRU akan menghentam bumi)
Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu…….ALLAH sahaja Maha Mengetahui.. ………. …. cuba kita tengok Hadis Nabi di bawah ini dankenyataan pasal Kalendar Islam 2012 Nu’aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
  
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal…".
Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?"
Beliau menjawab:

"Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum’at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum’at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum’at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".

Sejarah Manusia Di Dunia Akhir Zaman


Baru2 ni ada terbuka satu blog yang sangat menarik minat aku untuk membaca post entrinya. Ianya tentang perihal manusia di akhir zaman. Sebagai umat Islam, kita memang telah diterapkankan dengan ilmu tentang akan datangnya hari kiamat tapi bila? Ini la yang best nak kongsi dengan korang ni.

Fakta2 dalam sejarah sekolah kita diajar tentang 3 zaman tamadun manusia iaitu zaman batu (stone age)zaman gangsa (bronze age)zaman besi (iron age) dan kemudian barulah datang zaman kita, zaman moden (modern civilization). Dalam zaman batu tu pulak ada 3 pecahan:Paleolitik, Mesolitik dan Neolitik. Di Barat pula, diorang tambah teori Charles Darwin, yang paling popular ialah manusia telah melalui satu evolusi dan berasal dari keluarga monyet. Karut!

Semua pengikut agama ahli kitab (Islam, Kristian, Yahudi) tahu yang manusia pertama wujud adalah Adam. Sama sekali bercanggah dengan teori manusia zaman batu yang dikatakan tak tahu bercakap. Jadi, apakah ‘timeline‘ sejarah manusia yang sebenar? Dalam Al-Quran, surah terawal al-Baqarah ada menceritakan macam2 termasuk la benda2 ni. Tak percaya cari la tafsirnya. Nabi Adam telah diajarkan oleh Allah nama-nama yang berkaitan dengan sejarah manusia. Kalau kita kaji betul2, nama2 itu adalah nama2 nabi yang muncul selepas Adam, berakhir denganRasulullah, Nabi Muhammad S.A.W, di mana selepas itu sejarah manusia akan berakhir (Kiamat).
Di dunia akhir zaman ini, ianya dibahagikan kepada 5 fasa, bermula dengan fasa pemerintahan Rasulullah sehinggalah ke fasa terakhir di mana kembalinya Nabi Isa dan kemunculan Imam Mahdi. Jadi, di mana kita? Aku percaya sekarang kita di fasa ke-4 dunia akhir zaman (Fasa pemerintahan manusia kejam dan bongkak). Tak jauh kan dari hari kiamat?
Ada video tentang perkara ni. Nanti aku upload kat blog.Kalau bateri dah lama wujud sejak zaman Firaun Mesir, korang percaya tak kalau helikopter pun dah lama wujud pada zaman yang lebih kurang sama? Just untuk melatih minda kita, kalau teknologi nuklear dapat diwujudkan dalam tempoh tak sampai 2 ribu tahun sejarah manusia, cuba korang kira sejak Nabi Adam hingga ke Nabi Isa, ada berapa puluh ribu tahun? Takkan takde teknologi kot.. Renung-renungkan.

video credits to salafussoleh@youtube

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons